Новини

Европа в София - в движение

В рамките на проекта "Европа в София" на 25 ноември 2009 г. от 16 до 18 ч. българският СОЛВИТ център кани всички желаещи  на европейска обиколка на столицата. На "Трамвай Европа" ще се возят безплатно всички столичани и гости на София, които ще могат в движение да опознаят от първа ръка европейските мрежи, инициативи и програми, функциониращи на територията на Столичната община.

 

Вратите на Трамвай "Европа" ще бъдат отворени в 16.00 часа, когато трамваят ще потегли от депо "Банишора" по маршрутна линия: Метростанция "К. Величков" - пл. "Възраждане" - ул. "Алабин" - ул. "Солунска" - НДК - ЖК "Иван Вазов" - НДК - ул. "Алабин" - пл. "Възраждане" - пл. "Македония" - пл. "Гарибалди" - пл. "Журналист" - пл. "Гарибалди" - "бул. Мария Луиза".

 

Журналистите са поканени в 16.00 ч. на трамвайната спирка на бул. "Възраждане" (посока  ул. „Алабин", следващи спирки по бул. „Витоша"), където ще могат да се присъединят към европейското пътуване из София и да видят как експертите консултират гражданите по въпросите на ЕС.

 

Както вече писахме проектът „Европа в София" се стреми да повиши познанията на гражданите за възможностите, които програмите на Европейския съюз дават за осъществяването на проекти и инициативи. Целта на екипа е да стимулира хората, които се интересуват от темата, да ползват информационните ресурси, посветени на ЕС, които се намират на територията на София. Повече за проекта можете да научите тук.