Новини

Европа в движение

На 25 ноември експерти от европейските мрежи и програми в София консултираха столичани "в движение" по всички въпроси, свързани с Европейския съюз по време на безплатно пътуване с ретро - трамвай.

В продължение на два часа гражданите можеха да съчетаят предвижването от една спирка до друга с получаването на ценна информация за това какви са техните права в Европейския съюз, как могат да ги защитават, кои са мрежите и услугите на ЕС, които могат да използват на територията на София.

Пътуването с ретро - трамвая отбеляза заключителното събитие по проекта "Европа в София", което се осъществява от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на Столичната община по програма „Европейски проекти и развитие на гражданското общество". В проекта като партньори участваха и българският СОЛВИТ център, европейския потребителски център, Европа Директно, европейския информационен център на Европейския съюз и др. 

По време на двучасовата обиколка с ретро - трамвая експерти от европейските мрежи в столицата представяха своите дейности и отговаряха на въпросите на гражданите. "Решихме да докажем на софиянци, че Европа е тук при тях и те могат да разберат всичко, което ги интересува. Изработихме карта на София, където са показани центровете, където хората могат да разберат всичко за Европа и Европейския съюз, което ги вълнува. Тези карти ще бъдат предоставени на гражданите чрез районните администрации на София" обясни Марта Алексиева, координатор по проекта на журналисти минути преди трамвая да потегли от депо Банищора по маршрут  пл. "Възраждане" - ул. "Алабин" - НДК -ул. "Алабин" - пл. "Македония" - пл. "Гарибалди" - пл. "Журналист.

 

Снимки от събитието