Новини

Ние правим Европа достъпна

 Българският СОЛВИТ център ще се включи в серията от събития, организирани по проекта „Ние правим Европа достъпна", който започва на 26 март 2010 г. в столицата.
 

Проектът се изпълнява от Центъра за модернизиране на политики съвместно с Istituto agrario San Michele all'Adige и Портал Европа, с финансовата подкрепа на Програмата „Европа за Гражданите" на Европейската комисия.

В петък, 26 март, в Представителство на Европейската комисия на ул. „Московска" № 9 от 9:30 ще започне семинар „Европа е достъпна". Участниците в семинара ще поздрави директорът на Италианския културен институт, г-н Ецио Пераро. Програмата ще продължи с разясняване на ролята и функциите на европейските институции, както и достъпа до тях във виртуалното пространство.

От 13.00 ч. в залата на Представителството на ЕК, всички желаещи ще могат да дискутират онлайн с евродепутатите Илиана Иванова, Ивайло Калфин и Слави Бинев. Те ще участват в гражданския форум "Антикризисни мерки и социална политика". Дискусията ще се предава на живо на Портал ЕВРОПА.

В събота и неделя програмата е посветена на представяне на дейността на мрежите Enterprise Europe Network България, Клуб Юнеско - Леонардо Да Винчи, Европейски потребителски център - България и кафе Бабел - София. Българският СОЛВИТ център ще направи своята презентация в събота от 14.15 ч. в сградата на Българската търговско-промишлена палата.

Програмата ще завърши с дискусия „Гражданското участие във формирането на дневния ред на ЕС".

Цялата програма може да видите TУК!

 

Очакваме Ви!