Новини

Европейска седмица в София

 

Европейският информационен център „Европа Директно" - София, Европейският потребителски център - България, Enterprise Europe Network - България, СОЛВИТ - България, Кафе Бабел- София, Центърът за развитие на човешките ресурси и EURES България организират заедно Седмицата на Европа в София - поредица от събития, с които да отбележат най-европейския празник, 9 май.

 

 

Какви права ни дава ЕС?
     Как можем да се възползваме от тях?
         Защо ЕС е важен за България и гражданите на страната ни?

 

За да разберете повече и да се забавляваме заедно - заповядайте на нашите събитията!

 

Понеделник, 10 май 2010 г., от 17.00 до 19.00 ч. - „Купон във влака за Европа"

 

От 17 часа на 10 май, понеделник, в Борисовата градина в София ще започне европейското парти. Всички могат да участват! Със специален „Влак Европа" с маршрут от „Орлов мост" до Лятната сцена на Борисовата градина, ще се запознаете с хората, които работят в европейските мрежи и ще получите информация и материали.

Купонът ще бъде открит от евродепутата Илиана Иванова (ЕНП/ГЕРБ).

На Лятната сцена ще има забавления за деца, танци и музика. За целта, на ваше разположение ще има специални аниматори, които ще се грижат за най-малките, а по-големите ще могат да се забавляват с музиката на един от най-успешните млади български композитори - Миро Гечев.

 

Вторник, 11 май 2010 г., зала № 2 на Софийски университет „Св. Климент Охридски", от 13.00 до 15.00 ч. - „Стани един от нас". 

 

Мрежите Европейски информационен център „Европа Директно" - София, СОЛВИТ - България и Европейски потребителски център - България отправят ново предизвикателство към студентите, като им предоставят възможност да станат член на техните екипи поне за няколко часа. Посредством участието им при разрешаването на реални проблеми и казуси от практиката, студентите ще могат да участват в прилагането на европейските политики в практиката. За най-активните ще има и награди.

 

Ако си любопитен какви са твоите права в ЕС и как може да ги защитаваш......

     Ако си активен и искаш дейно да отстояваш предоставените ти от ЕС права...

          Ако се чудиш какво е да си част от екип, които работи за разрешаването на един въпрос/проблем... 
 

...тогава те чакаме в Зала № 2 на Софийския университет!

 

Направи Европа днес!