Новини

Конкурс за есе на тема „Моята Европа – Mоят Дом“

 

Българският СОЛВИТ център в администрацията на Министерския съвет организира конкурс за есе на тема „Моята Европа – Моят Дом“. Инициативата е част от работната програма за 2014 г. по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Конкурсът предоставя възможност за изява на младежи с интерес към европейския интеграционен процес и мястото на гражданите в него.

 

Условия за участие:

За участие в конкурса се допускат младежи на възраст между 18 и 26 години. Есетата трябва да бъдат самостоятелно подготвени на български език с обем до пет стандартни печатни страници. Те трябва да отразяват отношението на участниците към бъдещето на общия ни европейски дом и мястото на гражданите в него.

 Срок за изпращане на есетата: 26 октомври 2014 г.

 Адрес за изпращане на есетата: solvit@government.bg

 Всеки участник в конкурса посочва:

1. три имена;

2. дата на раждане;

3. местоживеене (само населено място);

4. адрес на електронна поща;

5. телефон.

Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса, ще се съхраняват съгласно българското законодателство и няма да бъдат предоставяни на трети страни.

Оценяване и класиране:

Оценяването и класирането се извършват от комисия съставена от представители на организатора. Резултатите ще бъдат обявени на 31 октомври 2014 г. на страницата на българския СОЛВИТ център (http://www.solvit.government.bg).

 Участниците, класирани на първите три места ще имат възможност да се запознаят отблизо с процеса на вземане на решения в ЕС и участието на Република България в него, с дейността на дирекция „Координация по въпросите на ЕС“ в администрацията на Министерския съвет и българския СОЛВИТ център, както и с работата на информационните мрежи на Европейската комисия.