Новини

Българският СОЛВИТ център чества Деня на Европа

 

С инициативата „Бъди европеец – бъди себе си” българският СОЛВИТ център отпразнува празника на Европа заедно с представителите на европейските информационни мрежи в България.

На 9 май 2009 г. в градинката на църквата „Св. Седмочисленици” българският СОЛВИТ център, заедно с представители на европейските информационни мрежи в България – „Европа Директно – София”, Европейския потребителски център, Информационния център на Европейския съюз към Представителството на Европейската комисия в България, Кафе Бабел София, Европейската мрежа за информация и иновации, Националната асоциация на Българските Европейски клубове в средните училища организираха празник на открито за отбелязване на Деня на Европа.

В продължение на три часа, в информационни центрове на открито европейските мрежи посрещаха граждани и им предоставяха информация, свързана с политиките на Европейския съюз, техните права и способите за тяхната защита. Едновременно с това бяха организирани викторини с присъстващите, карнавал за децата и състезания за най-хубава детска рисунка.

Събитието беше отбелязано и с обръщение на Комисаря за защитата на потребителите г-жа Меглена Кунева, която поздрави участниците и пожела да бъдат активни при използването на различните мрежи, създадени в Европейския съюз за гражданите и фирмите.

 

  

Снимки от събитието